"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Vuosikokous valitsi Erkki Liikasen puheenjohtajaksi

Julkaistu: 10.03.2017


Anders Chydenius -säätiön hallituksen vuosikokous valitsi 28. helmikuuta hallitukseen neljä uutta jäsentä. Pääjohtaja Erkki Liikanen, päätoimittaja Kaius Niemi ja piispa Björn Vikström valittiin erovuorossa olleiden Gustav Björkstrandin, Asmo Kalpalan ja Krister Ståhlbergin tilalle. Antti Isotaluksen tilalle hallitukseen valittiin Kokkolan uusi kaupunginjohtaja Stina Mattila.

Valtiovarainministerinä, EU-komissaarina ja Suomen Pankin pääjohtajana toiminut Erkki Liikanen valittiin säätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi, kun hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Gustav Björkstrand ei ollut enää käytettävissä tehtävään.

- Anders Chydenius -säätiön tehtävä talouden vapautumisesta ja sen seurauksista käytävän keskustelun edistäjänä on erittäin ajankohtainen, kun globalisaatiota haastetaan eri suunnilta. Mikäli haluamme, että kansalaisten tuki avoimelle taloudelle säilyy vahvana, on yhteisten arvojen korostaminen tärkeää. Siksi ensi kesän vapaakauppaseminaarissa Kokkolassa keskustelemme siitä, kuinka talouden vapautuminen ja eriarvoisuuden torjunta on yhdistettävissä, puheenjohtajana aloittava Liikanen toteaa.

Anders Chydenius -säätiö on Kokkolan kaupungin ja Chydenius-instituutin kannatusyhdistyksen vuonna 2001 perustama säätiö. Ajatus säätiön perustamisesta syntyi presidentti Mauno Koiviston lahjoittaessa Kokkolan kaupungilta saamansa Chydenius-palkinnon kirkkoherra ja valtiopäivämies Anders Chydeniuksen elämäntyön vaalimiseen.

Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää