"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Björn Vikström ja Aino Sallinen jatkavat Chydenius-säätiön hallituksen johdossa

Julkaistu: 23.02.2022


Anders Chydenius -säätiön hallituksen vuosikokous valitsi 23.2.2022 Björn Vikströmin jatkamaan säätiön hallituksen puheenjohtajana. Kokkolan kaupungin esitysten mukaisesti Aino Sallinen ja Stiina Mattila valittiin jatkamaan hallituksen jäseninä ja lisäksi Sallinen valittiin jatkamaan varapuheenjohtajana. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Maren Jonasson. Jonasson työskentelee tutkijana Åbo Akademissa ja on ollut toimittamassa Chydeniuksen koottuja teoksia. Vuosikokous hyväksyi myös vuoden 2021 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Käynnistyneen vuoden toimintasuunnitelman keskeisinä painopisteinä ovat Kokkolan Chydenius-seminaarin järjestäminen XIV kertaa ja tietämisen vapauden päivä -perinteen uudistaminen Pohjoismaiseksi demokratiapäiväksi yhdessä Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ja Ahvenanmaan rauhaninstituutin kanssa.

Anders Chydenius -säätiön asiamies vaihtui vuodenvaihteessa Juha Mustosen vetäydyttyä tehtävästä 16 asiamiesvuoden jälkeen. Uutena asiamiehenä aloitti Anu Rantamäki, joka on jo usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä säätiön kanssa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen edustajana. Juha Mustonen jatkaa työtään säätiön taustalla ja on aktiivisesti kehittämässä ja toteuttamassa Pohjoismaista demokratiapäivää joulukuussa.

Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää