"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Pohjoismainen demokratiapäivä

Julkaistu: 16.11.2021


Online | 2.12.2021 13:00 - 15:00

Tervetuloa seuraamaan Hanasaaren webinaaria!

Webinaarin aiheena ovat Digitaaliajan demokratiavisiot. Suomalais-ahvenanmaalais-ruotsalainen Demokratiaverkosto 21 päättää vuoden pituisen toimintansa tähän webinaariin.

+

Tapahtuman avaavat demokratiaverkoston kunniajäsen, Ruotsin aikaisempi ulkoministeri Margot Wallström ja ulkoasiainministeriön valtiosihteeri Johanna Sumuvuori. Muiden puhujien joukossa ovat Annika Silva-Leander, International IDEA, Ahvenanmaan lakikäräjien Roger Nordlund, tutkimuskeskus Nordicomin apulaisjohtaja Maarit Jaakkola, Sitran Veera Heinonen ja Jukka Vahti, sekä pohjoismainen yhteistyöministeri Thomas Blomqvist.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Anders Chydenius-säätiö, Ahvenanmaan rauhaninstituutti, tutkimuskeskus Nordicom sekä tulevaisuustalo Sitra.

2. joulukuuta juhlitaan Pohjoismaista avoimuusperiaatetta (Anders Chydeniuksen elämäntyön, maailman ensimmäisen painovapausasetuksen vuosipäivä.)Demokratinätverk 21 on saanut taloudellista tukea Suomen vuoden 2021 Pohjoismaisen ministerineuvoston puheenjohtajuusohjelmasta.

Lataa webinaarin ohjelma tästä.

Ajankohta: Torstai 2.12.2021
klo 13.00– 15.00 (Suomen aikaa)
klo 12.00–14.00 (Ruotsin aikaa)
Paikka: Online, Hanasaarenranta 5, Espoo
Kielet: Suomi ja ruotsi. Simultaanitulkkaus.
Lisätietoja: Henrik Huldén, henrik.hulden(at)hanaholmen.fi

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen viimeistään 1.12.:
www.lyyti.fi/reg/Pohjoismainen_demokratiapaiva_0047/se

+


Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää