"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Juhlavuoden luentosarja Oulun kaupunginkirjastossa

Julkaistu: 31.08.2016


Painovapauden 250-vuotista taipaletta juhlistetaan Oulun kaupunginkirjaston ja Kalevan yhteistyössä järjestämällä luentosarjalla syys- ja lokakuun aikana. Kaikille avoin ja maksuton juhlaluentosarja pidetään Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa maanantaisin klo 18. Luentosarjan aloittaa ma 5.9. professori emeritus Jouni Suistola otsikolla "Kaleva sananvapaustaisteluissa". Muut luennoitsijat ovat kirjailija Sirpa Kähkönen,FT, dosentti Kimmo Sarje, professori emeritus Raimo Salokangas ja Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström.

Lue koko ohjelma täältä.

Oikeus tietää, oikeus sanoa – Painovapaus 250 vuotta -näyttely on esillä toisen kerroksen Piazzalla 22.8.–15.9. Näyttelyssä kerrotaan tiiviissä muodossa painovapausasetuksesta ja Anders Chydeniuksen elämästä. Näyttelyn on tuottanut Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää