"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Hallitus kiittää pitkäaikaista asiamiestä Juha Mustosta säätiön monipuolisesta kehittämisestä

Julkaistu: 09.03.2023


Anders Chydenius -säätiön hallituksen vuosikokous valitsi 9.3.2023 Björn Vikströmin jatkamaan säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Aino Sallisen varapuheenjohtajana. Hallituksen jäsenistä erovuoroisina olleet Mika Aaltola ja Kaius Niemi valittiin jatkamaan hallituksen jäseninä. Vuosikokous hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Käynnistyneen vuoden toimintasuunnitelman keskeisinä painopisteinä ovat Kokkolan Chydenius-seminaarin järjestäminen XV kertaa ja tietämisen vapauden päivän perinnettä jatkava Nordic Democracy Day -tapahtuman järjestäminen kolmatta kertaa.

Hallitus kiittää pitkäaikaista asiamiestä säätiön monipuolisesta kehittämisestä


Vuosi sitten Anders Chydenius -säätiön asiamiehen tehtävistä vetäytynyt Juha Mustonen jatkoi vielä kuluneen vuoden ajan työtään säätiön taustalla Nordic Democracy Day -tapahtuman kehittäjänä. Nyt tapahtuma on vakiinnuttanut muotonsa ja Mustonen keskittyy tulevaisuudessa uusiin haasteisiin. Kuusitoista vuotta säätiön asiamiehenä toiminutta Mustosta seurasi tehtävässä Anu Rantamäki, joka on jo usean vuoden ajan tehnyt yhteistyötä säätiön kanssa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen edustajana.

- Haluan Anders Chydenius-säätiön puolesta lämpimästi kiittää Juha Mustosta näistä vuosista säätiön palveluksessa. Hän on menestyksekkäästi ja määrätietoisesti toiminut säätiön asiamiehenä ja tässä tehtävässä monella eri tavalla edistänyt Anders Chydeniuksen puolustamia arvoja, kuten ilmaisuvapautta, hallinnon avoimuutta, vapaakauppaa ja työntekijöiden oikeuksia, sanoo Björn Vikström.

Suomen Brysselin edustustojen lähetystöneuvos, Anders Chydenius -säätiön pitkäaikainen asiamies Juha Mustonen sai viime syksynä arvostetun Chydenius-mitalin tunnustuksena ansiokkaasta työstä Anders Chydeniuksen elämäntyön hyväksi. Lue Juha Mustosen mitalikiitospuhe tästä.

+
Anders Chydenius -säätiön asiamiehenä 16 vuotta toiminut Juha Mustonen (oik) ja seuraajansa Anu Rantamäki.


Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää