"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Chydenius-seminaari keskustelee Suomen EU-puheenjohtajuuskauden teemoista

Julkaistu: 04.07.2019


Tänä vuonna Anders Chydenius -vapaakauppaseminaarin teemat nousevat juuri alkaneesta Suomen EU-puheenjohtajuuskaudesta, jolloin EU on saamassa uuden komission EU-parlamenttivaalien jälkeen.

Venetsialaislauantaina 31. elokuuta Kokkolassa konservatorion salissa pidettävän tilaisuuden (klo 13–16) teemana on ”EU:n uusi vaihe – tie kestävälle kasvulle Euroopassa”.

EU:n uudesta vaiheesta keskustelevat Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Liikanen ja kansanedustaja Jutta Urpilainen. Suomen EU-lähettiläänä, EU-komissaarina ja Suomen Pankin pääjohtajana toiminut Liikanen pitää aiheesta Chydenius-luennon. Kansanedustaja Urpilainen puhuu kotikaupungissaan Kokkolassa Suomen komissaariehdokkaan näkökulmasta.

Kestävästä kasvusta Euroopassa keskustelevat valtiovarainministeri Mika Lintilä ja pääjohtaja Timo Pesonen. Alueemme kansanedustajana ja ministerinä Lintilä voi valottaa Antti Rinteen hallituksen talous- ja EU-poliittisia tavoitteita. Pitkän EU-virkamiesuran tehnyt Pesonen puhuu teemasta Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosaston pääjohtajan näkökulmasta.

Kestävän kasvun esimerkkinä seminaarissa keskustellaan myös akkuteollisuuden mahdollisuuksista. Keskustelijoina on Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtaja Mika Nykänen ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen professori Ulla Lassi.

Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Stina Mattila ja päättää yliopistokeskuksen johtaja Tanja Risikko. Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Kumppaneita ovat mm. Pohjanmaan kauppakamari, Osuuskauppa KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuspankki ja Keskipohjanmaa-lehti.

Seminaari on kaikille avoin, mutta osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista yliopistokeskuksen nettisivuilla: www.chydenius.fi/seminaariUutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää