"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Björn Vikström jatkaa Chydenius-säätiön hallituksen johdossa

Julkaistu: 29.02.2024


Anders Chydenius -säätiön hallituksen vuosikokous on valinnut Björn Vikströmin jatkamaan säätiön hallituksen puheenjohtajana. Kokkolan kaupungin esitysten mukaisesti uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Centria-ammattikorkeakoulun johtaja (opetus) ja vararehtori Jennie Elfving ja Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt. Chydenius-Instituutin kannatusyhdistyksen edustajana hallituksessa aloittaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola.

Hallituksen jäseninä jatkavat Stina Mattila, Kaius Niemi, Mika Aaltola, Maren Jonasson sekä varapuheenjohtajaksi valittu Aino Sallinen. Säätiön asiamiehenä toimii Anu Rantamäki.

Vuosikokous hyväksyi vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä toimintasuunnitelman tälle vuodelle. Säätiön toiminnan keskeiset painopisteet käynnistyneenä vuonna ovat Kokkolan Chydenius-seminaarin järjestäminen kuudettatoista kertaa kesäkuun 28. päivä ja tietämisen vapauden päivänä pidettävän Nordic Democracy Day -tapahtuman järjestäminen neljättä kertaa.


Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää