"Kansakunnan vapaus ei ole sitä, että säätyjen valtuutetut saavat toimia mielivaltaisesti, vaan sitä, että kansakunnan valistuneisuus sitoo heidän kätensä niin, että he eivät ryhdy omavaltaisiksi."

Björn Vikström ja Aino Sallinen jatkavat Chydenius-säätiön hallituksen johdossa

Julkaistu: 26.03.2021


Anders Chydenius -säätiön hallituksen vuosikokous valitsi 25.3.2021 Björn Vikströmin jatkamaan säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Aino Sallisen jatkamaan varapuheenjohtajana.

Kokkolan kaupungin ja Chydenius-instituutin kannatusyhdistyksen esitysten mukaisesti Arttu Laine, Johnny Åkerholm ja Leif Jakobsson valittiin jatkamaan hallituksen jäseninä. Vuosikokous hyväksyi myös tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Vuosikokous hyväksyi myös toimintasuunnitelman vuodelle 2021. Säätiön toiminnan keskeinen painopiste tänä vuonna on säätiön 20-vuotisjuhlavuoden viettäminen ja ruotsalais-suomalainen yhteistyö Demokratiaverkosto 21 -toiminnan puitteissa. Demokratiaverkosto 21 -hanke on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajuusvuoteen (2021) ja pyrkii pohjoismaisen demokratiakulttuurin vahvistamiseen ja pohjoismaisen demokratiakeskustelun edistämiseen. Hankkeen johtoryhmään kuuluu säätiön (FI) lisäksi Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus (SE/FI), Lundin yliopisto (SE) ja Ahvenanmaan rauhaninstituutti (ÅL).

Kokkolassa elokuussa järjestettävä Anders Chydenius -vapaakauppaseminaari ja joulukuussa pidettävä tietämisen vapauden seminaari ovat osa Demokratiaverkosto 21 –tapahtumia.

+

Uutiset


Anders Chydenius

Anders Chydeniuksen kootut teokset

Tutustu Anders Chydeniuksen (1729–1803) koko kirjalliseen tuotantoon. Aineisto on luettavissa alkukielellä, suomennoksena ja osin englanniksi.

Lue lisää