på svenska | in englishLyhyesti
Artikkelit
Linkit


Tausta ja tarkoitus
Organisaatio
Rahoitus
Tukijat
Press


Yleistä
Tapahtumat
Julkaisut
Kootut teokset
Stipendit
Toimintakertomukset
Lisätietoa jatkossa?Anders Chydenius
- säätiö
PL 567
67700 Kokkola
Puh. (06) 829 4111
E-mail: asiamies@chydenius.net8.10.2012

Chydeniuksen koottujen teosten julkistaminen alkaa 4.12.2012

Kauan odotetut Anders Chydeniuksen kootut teokset ovat valmistumassa. Kyseessä on kansalliskirjallisuuden kannalta keskeisestä hankkeesta.

Tänä syksynä ilmestyy viisiosaisen sarjan ensimmäinen nide, jokä sisältää Anders Chydeniuksen kirjoitukset vuosilta 1751–65. Tieteellisesti editoitu ja kommentoitu kokoelmateos ilmestyy sekä alkukielellä ruotsiksi (Svenska litteratursällskapets förlag) että suomenkielisenä käännöksenä (Edita Publishing Oy).

Nyt ilmestyvä kirja ulottuu osittain Chydeniuksen mielenkiintoisimpien kirjoitusten aikaan, koska Chydeniuksen kuuluisimmat tekstit syntyivät vuosien 1765-66 valtiopäivien aikana. Tuolloin Chydenius kirjoitti aktiivisesti niin vapaakaupasta ja elinkeinovapaudesta kuin painovapaudesta ja vallankäytön avoimuudesta.

Kirjansarjan ensimmäisen osan julkistamistilaisuus on 4. joulukuuta Helsingin kaupungintalolla pidettävässä "Avoimen datan yhteiskunta 2016" -seminaarissa. Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 250 vuotta Chydeniuksen valmistelemasta painovapausasetuksesta (1766), jota pidetään maailman ensimmäisenä julkisuuslakina. Tilaisuuden alussa Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand ja Koottujen teosten päätoimittaja Maren Jonasson esittelevät teoksen. Seminaarin avaa viestintäministeri Krista Kiuru.


Tee Koottujen teosten ennakkotilaus

Takaisin >>[ Lähetä vinkki ystävälle ]  

  Hae