på svenska | in englishLyhyesti
Artikkelit
Linkit


Tausta ja tarkoitus
Organisaatio
Rahoitus
Tukijat
Press


Yleistä
Tapahtumat
Julkaisut
Kootut teokset
Stipendit
Toimintakertomukset
Lisätietoa jatkossa?Anders Chydenius
- säätiö
PL 567
67700 Kokkola
Puh. (06) 829 4111
E-mail: asiamies@chydenius.net2.11.2011

Tietämisen vapauden päivää vietetään Helsingissä 2.12.2011

Suomessa ja Ruotsissa vietetään tietämisen vapauden päivää 2. joulukuuta eli Anders Chydeniuksen aikaansaaman maailman ensimmäisen julkisuuslain (2.12.1766) vuosipäivänä. Tietämisen vapauden päivän kunniaksi vuodesta 2007 alkaen järjestetty suomalais-ruotsalainen seminaari Helsingissä tai Tukholmassa.

Perinne jatkuu tänä vuonna 2. joulukuuta klo 10-12 Eduskunnan Pikkuparlamentissa pidettävässä seminaarissa, jossa keskustellaan avoimuudesta, ihmisoikeuksista ja globaalista kehityksestä. Kansainvälisenä alustajana on Access Info Europe -järjestön toiminnanjohtaja Helen Darbishire Madridista. Hän on myös perustanut kansainvälisen FOIA-verkoston (Freedom of Information Advocates). Yhdysvaltalaisasiantuntija Tom Blantonilta kuullaan videoitu puheenvuoro Yhdysvaltojen ja Brasilian johdolla käynnistetystä uudesta globaalista aloitteesta nimeltään "Open Government Partnership".

Seminaarin avauspuheenvuoron käyttää valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, joka alustaa hyvän hallinnon edistämisestä Maailmanpankin näkökulmasta. Muita suomalaispuhujia ovat ylijohtaja Pekka Nurmi oikeusministeriöstä, journalismin tutkija Heikki Kuutti Jyväskylän yliopistosta ja hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää Helsingin yliopistosta. Seminaarin isännöivät ja emännöivät kansanedustajat Päivi Lipponen ja Sinuhe Wallinheimo, säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand, Ruotsin suurlähettiläs Johan Molander sekä Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kristiina Kouros.

Ilmoittautuminen 28.11. mennessä osoitteeseen: tetti.vahamaa@ihmisoikeusliitto.fi


Nettijulkaisu aiemmista seminaariesitelmistä

Liitetiedosto >>

Takaisin >>[ Lähetä vinkki ystävälle ]  

  Hae