på svenska | in englishLyhyesti
Artikkelit
Linkit


Tausta ja tarkoitus
Organisaatio
Rahoitus
Tukijat
Press


Yleistä
Tapahtumat
Julkaisut
Kootut teokset
Stipendit
Toimintakertomukset
Lisätietoa jatkossa?Anders Chydenius
- säätiö
PL 567
67700 Kokkola
Puh. (06) 829 4111
E-mail: asiamies@chydenius.net

Anders Chydeniuksen kootut teokset –hanke 2006-2014

Tee nyt Koottujen teosten ennakkotilaus!

Hankkeen tarkoituksena on julkaista vuosina 2006-2014 koko Anders Chydeniuksen tuotanto (n. 2500 sivua) tieteellisesti toimitettuna ja kommentoituna sekä alkukielellä ruotsiksi että suomenkielisenä käännöksenä. Lisäksi julkaistaan laaja englanninkielinen valikoima. Tuloksena on kaikkiaan 11 nidettä, minkä lisäksi koko aineisto julkaistaan myös sähköisesti.

Chydeniuksen tuotantoa ei tällä hetkellä ole käytännössä saatavissa alkukielellä, eivätkä olemassa olevat suomennokset vastaa nykyajan vaatimuksia. Englanniksi on julkaistu vain yksi kirjoitus. Julkaisuhanke tuo merkittävän lisän kansalliskirjallisuuteemme. Kyse ei ole pelkästään historiallisista dokumenteista, vaan myös tämän päivän yhteiskuntaa koskettavista puheenvuoroista.

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Anders Chydenius-säätiö, Chydenius-Instituutin Kannatusyhdistys ry. sekä Jyväskylän yliopisto/Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, jossa työn käytännön suoritus tapahtuu. Hanke työllistää päätoimisesti kaksi henkilöä, minkä lisäksi ostetaan käännös- ja asiantuntijapalveluita. Toimituskunnan puheenjohtaja on piispa emeritus, Chydenius-säätiön puheenjohtaja Gustav Björkstrand, ja siihen kuuluvat professori emeritus Juha Manninen, professori Bo Lindberg (Göteborgs universitet), professori Jari Ojala (Jyväskylän yliopisto) sekä desentti Henrik Knif. Hankkeen toteutusta seuraa ohjausryhmä, jossa on mm. rahoittajien ja Opetusministeriön edustus. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 1336000 euroa.

Opetusministeriö rahoittanut hanketta 525 000 eurolla. Muita rahoittajia ovat Kokkolan kaupunki, Suomen Pankki, Svenska kulturfonden, Alfred Kordelinin säätiö, Konstsamfundet, Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Otto A. Malms Donationsfond, Svenska folkskolans vänner, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarleby, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Riksbankens Jubileumsfond (Ruotsi), Kungliga Vitterhetsakademien (Ruotsi) sekä yksityiset yritykset.

Lisätietoja:

tutkija Maren Jonasson, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
puh. 02-215 4346, 0400-274 824
maren.jonasson@chydenius.fi

tutkimusamanuenssi Pertti Hyttinen, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
puh. 06-8294227, 040-7631185
pertti.hyttinen@chydenius.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius


 

  Hae