på svenska | in english


Juhlavuoden avaus 1.2.
Kansanjuhla Kirkonmäellä 1.3.
Pääjuhla Kokkola-salissa 1.3.
Chydeniuksen testamentti
Näyttely
Seminaari Suomen eduskunnassa
Seminaari Ruotsin eduskunnassa


Anders Chydenius
-säätiö
PL 567
67700 Kokkola
puh.(06) 829 4111

Chydeniuksen testamentti

on monologiesitys, jossa poismenoonsa valmistautuva Anders Chydenius käy läpi elämäänsä, sen saavutuksia ja pettymyksiä. Kuulijana on nuori huiluoppilas, jonka huilullaan säestää "herra tohtorin" tilitystä.

Chydeniuksen omiin kirjoituksiin perustuvan käsikirjoituksen ovat laatineet Pertti Hyttinen ja Mats Holmqvist. Musiikin on valinnut Chydeniuksen nuottikirjastosta ja sovittanut Maria Pihlajaniemi.

Esityspaikka on Kaarlelan vanha pappila - siis se paikka jossa Chydenius eli ja myös kuoli. Ensiesitys oli pääjuhlapäivänä 1.3.

 

Huiluoppilas - Maria PihlajaniemiAnders Chydenius - Mats HolmqvistPappilan ikkunasta näkyy kirkko**

*

Esitystä kuvataan Ruotsin televisioon
Marraskuussa 2003 Chydenius vieraili myös Ruotsissa. "Chydeniuksen testamentti" esitettiin 25.11. Chydeniuksen vanhassa opiskelukaupungissa Uppsalassa, tällä kertaa musiikkiesityksillä ja tutkija Pertti Hyttisen esitelmäosuuksilla täydennettynä. Uutena jäsenenä työryhmässä oli cembalisti Päivi Luhtala. Tilaisuus oli järjestetty yhteistyössä paikallisen Pohjola-Norden –yhdistyksen kanssa.
 


Esityspaikka oli Missionskyrkan Uppsalan keskustassaKuva harjoituksistaTyöryhmä vas. Päivi Luhtala, Mats Holmqvist, Pertti Hyttinen ja Maria Pihlajaniemi

     
  Kuvat: Pertti Hyttinen, *Tapio Ruotsalainen
     

   

  Hae